De officiële CAL 2 test op Belgische bodem

 

Na de vorige edities van de Belgian Cane Corso days aandacht te hebben besteed aan ‘werken met de Cane Corso’, gingen we in 2019 een stap verder door de officiële CAL 2 -test te organiseren.

Hiermee had België, meerbepaald de Belgian Cane Corso Club, de primeur om als eerste natie deze test buiten Italië organiseren!

Onze dank gaat uit naar ENCI en SACC, in het bijzonder naar Commissaris Barbara Zanieri om dit mede mogelijk te maken!


Aangezien er zowel rekening gehouden moest worden met de Italiaanse én Belgische reglementen was de realisatie van deze test verre van simpel, maar… iemand moet de eerste stap zetten. Het is geen geheim dat de Belgian Cane Corso Club geen uitdaging uit de weg gaat, we zijn dan ook trots dat we er ook deze keer in geslaagd zijn om dat wat onmogelijk leek te realiseren.


Met de CAL 2 test op het programma van de Belgian Cane Corso days was de organisatie van dit tweedaagse evenement intensiever dan ooit voorheen. De maanden die eraan voorafgingen vergden veel geduld en doorzettingsvermogen: het feit dat de test nooit eerder buiten Italië georganiseerd werd, maakte dat de ENCI (de Italiaanse Kennel club) niet altijd een antwoord had op onze vragen, wat resulteerde in vele mails, telefoongesprekken… en vooral veel wachten.

 

De test vond plaats op zaterdag 5 juli 2019, op het terrein van Kringgroep Bokrijk in Genk. De keurmeester die we uitnodigden was ENCI werkkeurmeester Silvia Marocchi (IT) en ENCI pakwerker Ario de Benedictis (IT), beiden zeer gerespecteerde personen in de wereld van de hondensport.

7 honden werden ingeschreven voor deelname aan te test, waarvan 4 uit België, 1 uit Nederland, 1 uit Duitsland en 1 uit Frankrijk. Uiteraard hoopten we op meer inschrijvingen, maar we waren van begin af aan realistisch: er is in België en omringende landen nog steeds niet veel interesse in werken met de Cane Corso, en daarnaast is ook niet elke Cane Corso hier geschikt voor.

Zowel eigenaars als honden verschenen goed voorbereid op het terrein, van de 7 honden legden 6 de test met succes af. Complimenten hiervoor van de keurmeester en pakwerker. Na een pauze, waarin de officiële certificaten werden uitgeschreven was het tijd voor de prijsuitreiking en groepsfoto’s. De hond die de beste prestatie neerzette, die zich op alle onderdelen van de test het meest stabiel en zelfzeker toonde was Pandemonio (eigenaar Steven Vinck).

 

Complimenten aan allen voor deze uitstekende prestatie, en dank en complimenten aan het adres van Silvia Marocchi en Ario de Benedictis, voor hun aanwezigheid en hun professionaliteit!  

 

 

 

 

 

Klik hier voor meer foto’s van de CAL 2 test in België.
Voor videos van de test kan u terecht op het BCCC YouTube kanaal.