Club Show 2019

We kijken terug op een zeer succesvolle 3de editie van de Belgische Cane Corso Club Show.
De 45 ingeschreven honden werden gekeurd door Dr. Ernesto Di Maio, die de tijd nam om elk van hen gedetailleerd en technisch te beoordelen. Het gaf dit evenement een zeer educatief karakter, iets waar we als rasvereniging erg blij mee zijn!
In tegenstelling tot de meeste nationale en internationale hondenshows, werd de kwalificatie ‘Uitmuntend’ niet vaak gegeven. Graag maak ik van de gelegenheid om allen erop te wijzen dat een ‘Zeer Goed’ gegeven door een rasspecialist meer waarde heeft dan de ‘Uitmuntend’ gegeven door een allround keurmeester die het ras niet kent.

Slechts enkele dagen voor het plaatsvinden van de Club Show ontvingen we het bericht dat Sig. Bueti, de keurmeester die oorspronkelijk werd uitgenodigd, niet aanwezig kon zijn vanwege familiale omstandigheden. Met dit trieste nieuws kwamen we als vereniging voor de moeilijke opdracht te staan om op zeer korte termijn een waardige vervanger te vinden, én diens reis naar België te organiseren. We zijn Dr. Ernesto Di Maio, keurmeester en fokker van de Cane Corso in het land van oorsprong, zeer dankbaar voor zijn beschikbaarheid en voor zijn strikte en eerlijke oordeel!

We danken ook alle deelnemers en bezoekers voor hun aanwezigheid, en last but not least het geweldige team van vrijwilligers voor het helpen realiseren van alweer een succesvol evenement onder de BCCC vlag!


Grazie di cuore a tutti ❤️

Katja Chtuka
Voorzitter B.C.C.C.