Belgische trots

In eigen land wordt de Cane Corso als werkhond vertegenwoordigd door de reuen Unicus en Optimus Prime.

In 2018 schreef Unicus geschiedenis door als eerste Cane Corso in België het IGP brevet te behalen. Inmiddels mochten beide reuen eveneens het brevet IGP II aan hun palmares toevoegen, en zijn ze in voorbereiding op IGP III. Prestaties waar wij als Belgische rasvereniging voor de Cane Corso uiteraard zeer trots op zijn.

Naast tal van uitmuntende prestaties als werkhond, bewees Unicus zich eveneens ruimschoots op tentoonstellingen, met een lange lijst titels van schoonheidskampioen als resultaat: er is is dus geen enkele reden om aan te nemen dat een hond zich niet op beide vlakken kan uitblinken.

De uitstekende werkdrift van deze honden, in combinatie met de passie, de toewijding en de volharding van hun eigenaar Emelie Claeskens, liggen aan de basis van de verwezenlijkingen van dit fenomenale trio, dat niets dan respect en bewondering verdient!

 

Palmares Unicus:
IPO I, IPO II, BH, UV, CAL 2, Brevet socialisatie, Brevet obedience 4B, selection Belgian Winner Debutanten Obedience sectie 4B seizoen 2016-2017.

Palmares Optimus Prime:
IPO I, IPO II, BH, CAL 2, Brevet socialisatie, Brevet obedience 4B.

 

 

 

 

 

Meer foto’s van Unicus en Optimus Prime vindt u in het album ‘Sport’.