Aandoeningen

 

Ieder ras kampt met aandoeningen die op frequente basis voorkomen, de Cane Corso vormt hierin helaas geen uitzondering.
Dat kan gaan van aandoeningen die op eenvoudige wijze te verhelpen zijn, tot aandoeningen die een negatieve invloed hebben op de levenskwaliteit van de hond of in het slechtste geval zelfs levensbedreigend zijn:

 

Een fokker die begaan is met de gezondheid van zijn ras zal al het mogelijke doen om een zo gezond mogelijke hond te fokken. Niet alleen zal hij selecteren op een goede lichaamsbouw, beweging, fysieke en mentale gezondheid van de ouderdieren en hen screenen op heup- en elleboogdysplasie: hij zal ook zoveel mogelijk kennis over bovenstaande punten vergaren wat betreft voorouders en nestgenoten, en deze kennis meenemen in zijn selectie.

 

 

Aangezien we te maken hebben met levende wezens, betekent een
verantwoorde selectie geen garantie op een gezonde hond

 

 

Naast vererving spelen ook de factoren ‘omgeving en voeding’ een belangrijke rol: de fokker hoort zijn pupkopers te wijzen op het belang van -en te begeleiden in- het verstrekken van de juiste voeding en beweging van de opgroeiende Cane Corso, vervolgens is het aan de eigenaar om dit advies op te volgen.

Mocht u tegenslag hebben wat betreft de gezondheid van uw Cane Corso, dan zal een verantwoorde fokker er voor u zijn, zowel voor het bieden van een luisterend oor, het beantwoorden van uw vragen als voor het geven van advies.