Huisvesting

 

Elders op deze website kon u al lezen dat de Cane Corso ervan houdt bij het gezin betrokken te worden. De ‘Italiaan’ in hem zal geen neen zeggen tegen comfort, met andere woorden: hij brengt de nacht met plezier door op uw bank of in zijn zachte hondenkussen.

Bovenstaande is echter geen noodzaak. Een Cane Corso kan de nacht net zo goed doorbrengen temidden van zijn fleece dekentjes, als in een (in de winter goed geïsoleerd) hok of schuur.
Ook wanneer u er overdag niet thuis bent kan hij zonder problemen buiten verblijven.

 

“Houd u er wel rekening mee dat u voor een voldoende stevige en hoge afsluiting zorgt!”

 

Sociaal als hij is, zal hij niet graag van u gescheiden zijn wanneer u thuis bent. Het is dan ook geen goed idee om een Cane Corso aan te schaffen met de bedoeling hem van het gezin te isoleren door hem louter als waakhond te gebruiken.

Een Cane Corso heeft nood aan ruimte en beweging, een tuin is dus geen overbodige luxe.
Het is uiteraard niet ideaal om hem in een flat te huisvesten. Zouden we echter de vergelijking maken tussen een Cane Corso die in een flat woont, die dagelijks meerdere keren met zijn eigenaar op pad gaat en voldoende uitdaging krijgt, en een Cane Corso die een ruim terrein ter beschikking heeft maar zijn eigenaar slechts 10 minuten per dag ziet, dan kunnen we met zekerheid stellen dat de Cane Corso in een flat de hond is die de meeste levenskwaliteit ervaart.

We kunnen zonder enige twijfel stellen, dat de tijd die u dagelijks aan uw Cane Corso kan besteden is belangrijker dan de ruimte die u hem kan bieden!