Lectuur

 

 

Door de jaren heen werden er heel wat boeken over de Cane Corso uitgegeven. Van al deze boeken is er één dat niet mag ontbreken in de collectie van de gepassioneerde Cane Corso liefhebber.
“Il Cane Corso”, geschreven door Fernando Casolini en Stefano Gandolfi, werd uitgegeven in 1996 en wordt nog steeds beschouwd als “de bijbel” van de Cane Corso. Het neemt je mee doorheen de tijd -inclusief een groot aantal historische afbeeldingen- en laat een aantal mensen aan het woord die hebben bijgedragen aan het herstel en de erkenning van het ras. De gedetailleerde beschrijving van de oorspronkelijke functie, het karakter, de gezondheid, de beweging en het uiterlijk van de Cane Corso maken van dit boek een niet te evenaren meesterwerk.
“Il Cane Corso” bevat niet alleen de rasstandaard, maar ook de commentaren die bij deze standaard horen, en zijn noodzakelijk voor het begrijpen ervan. De vele technische tekeningen, die we nog steeds veelvuldig zien voorbijkomen (ook op onze website), zijn onmisbaar voor een correcte interpretatie van de rasstandaard en zouden verplicht studiemateriaal moeten zijn voor eenieder die de intentie heeft om met de Cane Corso te fokken.
Het boek is hier en daar nog online te bestellen maar wordt steeds schaarser.

Il Cane Corso – Fernando Casolino, Stefano Gandolfi, 1996 – Uitgeverij Olimpia (EAN 9788842521075)

 

 

Het goede nieuws is dat “Il Cane Corso” in 2018 vertaald werd naar het Engels, en u dus nu de kans hebt om dit boek te lezen zonder dat u zich daarvoor doorheen de Italiaanse taal hoeft te worstelen! De Engelstalige versie is te koop voor 50 € en is te bestellen via deze link.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2016 wordt er 3x/ jaar een online Cane Corso Magazine uitgegeven, boordevol artikelen en interviews over de Cane Corso. Elk magazine kan besteld worden, maar u kan ze via deze link gratis online lezen.