We presenteren u de ‘Belgian Cane Corso days‘, een evenement gekend als één van de grootste en belangrijkste Cane Corso-evenementen in West-Europa, dat staat voor educatie, sfeer en een hoog niveau van organisatie. Dit jaar brengen we Italië naar u toe met een programma dat volledig Italiaans gekleurd is.

Na de vorige edities van de Belgian Cane Corso days aandacht te hebben besteed aan ‘werken met de Cane Corso’, gaan we dit jaar een stap verder door de officiële CAL 2 -test te organiseren.

Als eerste natie zal België deze test buiten Italië organiseren! Onze dank gaat uit naar ENCI en SACC, in het bijzonder naar Commissaris Barbara Zanieri om dit mogelijk te maken!

CAL 2 is een test die de attitude en het vermogen om te werken van de hond test, en is verplicht om voor te slagen alvorens de titel van Italiaanse schoonheidskampioen te kunnen homologeren.

We zijn ons bewust van het feit dat het misschien vroeg is om deze stap te zetten en dat de interesse om deel te nemen mogelijk laag is, omdat werken met de Cane Corso nog steeds op vrij kleine schaal gebeurt in België en de naburige landen. Hoe dan ook betekent de organisatie van deze test in België een grote stap voor de toekomst!

Aangezien er zowel rekening gehouden moest worden met de Italiaanse én Belgische reglementen was de realisatie van deze test verre van simpel, maar… iemand moet de eerste stap zetten. Het is geen geheim dat de Belgian Cane Corso Club geen uitdaging uit de weg gaat, we zijn dan ook trots dat we er ook deze keer in geslaagd zijn om dat wat onmogelijk leek mogelijk te maken!

De zondag zal volledig gewijd zijn aan de Belgische Raduno. Het is met genoegen dat we u aankondigen dat de keurmeester die we uitnodigden, niemand minder is dan de wereldwijd gekende en gerespecteerde FCI keurmeester Fabrizio La Rocca.

HET PROGRAMMA:


Vrijdag 5 juli

Op vrijdagavond is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een trainingstest met pakwerker Ario de Benedictis. Deze trainingstest geldt eveens als kennismaking met het terrein waar op zaterdag de officiële test zal plaatsvinden en wordt bijgevolg sterk aanbevolen.

Wanneer: vrijdag 5 juli – tussen 19:00 en 20:00
Waar: Kringgroep 04 Bokrijk, Wiekstraat 206, 3600 Genk

Kosten voor deelname:
Gratis deelname – Om uw plaats te reserveren en ons te verzekeren van uw aanwezigheid wordt er 10 € toegevoegd aan uw totaalbedrag, die op vrijdag 5 juli aan u geretourneerd zal worden.

Zaterdag 6 juli

Ochtend:

De officiële CAL 2 test

Keurmeester: Silvia Marocchi (IT)
Pakwerker: Ario de Benedictis (IT)

Elke deelnemende hond ontvangt een aandenken van deelname.
Een trofee voor ‘Beste CAL 2’ wordt toegekend aan de hond met de beste prestatie.
Honden die slagen voor de test ontvangen een diploma, uitgereikt door SACC / ENCI.

Wanneer: zaterdag 6 juli – aanvang 09:00 (verplichte dierenartscontrole + DNA afname). De CAL 2 test start om 10:00.
Waar: Kringgroep 04 Bokrijk, Wiekstraat 206, 3600 Genk

Kosten voor deelname:
CAL 2 test: 40 €
DNA afname *: 20 €

* De CAL 2 test wordt georganiseerd volgens de reglementen van de ENCI en dat houdt in dat het afstaan van DNA verplicht is . Een dierenarts zal op zaterdagochtend een DNA staal afnemen van de deelnemende honden.
Deelnemers kunnen aan een dopingcontrole worden onderworpen (Reglement voor de controle op doping van honden die deelnamen aan door de ENCI erkende kynotechnische evenementen’).


Klik hier voor meer informatie over de DNA afname.
Klik hier voor het CAL 2 reglement.

Deelnemende honden dienen gevaccineerd te zijn tegen rabiës.
! We vestigen jullie aandacht op het feit dat, de Belgische wetgeving toepassend, de deelname van honden met gecoupeerde oren -ongeacht hun geboortedatum en het land waar ze geboren werden- niet toegestaan is !
Honden met een gecoupeerde staart kunnen deelnemen, enkel indien zij geboren werden vóór 01/01/2016 en indien de eigenaar in het bezit is van een medische verklaring, die vóór 15/04/2018(!) werd opgemaakt en ondertekend door een dierenarts, waarvan op 6 juli verplicht een kopie overhandigt moet worden op het ringsecretariaat.

Klik HIER om online in te schrijven
SLUITING DER INSCHRIJVINGEN VOOR DE CAL 2 TEST: 23 JUNI

Namiddag:

Na de CAL 2-test worden deelnemers en bezoekers uitgenodigd op terrein Kempengalm (het terrein van de Raduno, gelegen op 11km afstand van Kringgroep Bokrijk), waar ze de mogelijkheid hebben iets te eten en te drinken.

In de namiddag zijn er verschillende seminars gepland waarvoor iedereen welkom is om deel te nemen. Meer info volgt.

Wanneer: zaterdag 6 juli – Het terrein opent om 12:00 – De seminars starten omstreeks 15:00.
Waar: Terrein Kempengalm, Nieuwe Kempen 52, 3600 Genk

Kosten voor deelname:
Deelname aan seminars is gratis – Eten en drinken tegen democratische prijzen

Avond:

Net zoals voorgaande jaren, zal er op zaterdagavond een barbecue plaatsvinden op het terrein waarvoor iedereen welkom is om deel te nemen.
Dit jaar kozen we voor een Mediterraanse Grill. We garanderen je een avond gevuld met lekker eten, drinken en muziek, en daarnaast de ideale gelegenheid om te socializen met vrienden en kennissen!

Er is de mogelijkheid om te kamperen op het terrein of om een bungalow te huren in een park in de buurt van het terrein waar de Belgian Cane Corso days zullen plaatsvinden. Voor meer informatie hierover kan u contact met ons opnemen.

Wanneer: zaterdag 6 juli – vanaf 19:30
Waar: Terrein Kempengalm, Nieuwe Kempen 52, 3600 Genk

Kosten voor deelname:
Mediterraanse Grill
Menu Vlees of Veggie 1 stuk: 12 €
Menu Vlees of Veggie 2 stukken: 15 €
Menu Vlees of Veggie 3 stukken: 18 €

Vrij te kiezen bijgerechten bij elk menu: griekse salade met olijven en feta, mediterraanse pasta, tzatziki, sauzen en turks brood.

Raadpleeg het inschrijfformulier voor meer informatie over het aanbod vlees / veggie.

Klik HIER om online in te schrijven
SLUITING DER INSCHRIJVINGEN VOOR DE BBQ: 30 JUNI

Zondag 7 juli

De keurmeester die we uitnodigden voor de 3e editie van de Raduno is niemand minder dan FCI keurmeester Fabrizio La Rocca, die zeer gepassioneerd is door de Cane Corso en het ras reeds wereldwijd keurde op tal van raduno’s, rasspecials, European & World dog shows en nationale & internationale hondenshows.

Elke deelnemer ontvangt een gedetailleerd oordeel dat in een rapport en een herinnering aan deelname zal worden genoteerd.

De winnaars van de klassen Intermediaire, Open, Gebruikshonden en Kampioen die gekwalificeerd werden met ‘Excellent’ strijden aan het eind van de dag voor Beste Reu en Beste Teef. De Beste Reu, Beste Teef, Beste Jeugd en Beste Veteraan strijden om het Beste van het Ras.

Aan het einde van de dag worden speciale trofeeën uitgereikt aan: Beste Baby, Beste Puppy, Beste Junior, Beste Veteraan, Beste Special, Beste fokkerijgroep, Beste Reu, Beste Teef en Beste van het ras.

Daarnaast is er traditioneel tijdens de finales de competitie tussen honden die werden geselecteerd voor de beste presentatie, beste constructie, beste beweging en het beste hoofd.

Cane Corso’s zonder stamboom, Cane Corso’s met diskwalificerende fouten zoals gecastreerd, monorchide / cryptorchide, vachtkleur buiten standaard, maat buiten standaard, … mogen deelnemen aan dit evenement in de Speciale klasse, waar ze worden beoordeeld met dezelfde aandacht en enthousiasme als honden die deelnemen aan reguliere klassen.

Keurmeester: Fabrizio La Rocca (IT)
Wanneer: Zondag 7 juli – Terrein open om 08:00 – Start Raduno om 10:00
Waar: Terrein Kempengalm, Nieuwe Kempen 52, 3600 Genk

Kosten voor deelname:

Baby klasse (3-6m): 15€ lid B.C.C.C. / 25€ niet-lid B.C.C.C.
Puppy klasse (6-9m): 20€ lid B.C.C.C. / 30€ niet-lid B.C.C.C.
Jeugd klasse (9-18m): 35€ lid B.C.C.C. / 45€ niet-lid B.C.C.C.
Intermediaire klasse (15-24m): 35€ lid B.C.C.C. / 45€ niet-lid B.C.C.C.
Open klasse (+24m): 35€ lid B.C.C.C. / 45€ niet-lid B.C.C.C.
Kampioen klasse: 35€ lid B.C.C.C. / 45€ niet-lid B.C.C.C.
Veteraan klasse (+8j): 5€ lid B.C.C.C. / 15€ niet-lid B.C.C.C.
Speciale klasse: 25€ lid B.C.C.C. / 35€ niet-lid B.C.C.C.

! 10 € extra korting bij deelname van minstens 3 honden van dezelfde eigenaar (geldig voor honden in de klassen jeugd, intermediaire, open, gebruikshonden en kampioen).

Deelnemende honden dienen gevaccineerd te zijn tegen rabiës.
! We vestigen jullie aandacht op het feit dat, de Belgische wetgeving toepassend, de deelname van honden met gecoupeerde oren -ongeacht hun geboortedatum en het land waar ze geboren werden- niet toegestaan is !
Honden met een gecoupeerde staart kunnen enkel deelnemen indien de eigenaar in het bezit is van een medische verklaring, die opgemaakt en ondertekend werd door een dierenarts vóór 15/04/2018(!), waarvan op 7 juli verplicht een kopie overhandigt moet worden op het ringsecretariaat.

Klik HIER om online in te schrijven
SLUITING DER INSCHRIJVINGEN VOOR DE RADUNO: 23 JUNI

 

! Belgian Cane Corso days, belangrijke informatie:

Inschrijven = betalen. Gelieve uw betaling gelijktijdig met uw inschrijving uit te voeren.
Inschrijvingen zijn restitueerbaar verminderd met 5 € administratiekosten per inschrijving.
Na de sluitingsdatum der inschrijvingen zijn inschrijvingen NIET meer restitueerbaar!

 

 

We kijken er naar uit u te verwelkomen in België!