De tweede Jonge honden en veteranendag, die plaatsvond op een toch wel erg koude 18 maart kende met 37 inschrijvingen een minder grote opkomst, maar dat mocht de sfeer in de ruime en heldere zaal van het Technisch Instituut in Mol niet drukken.

Keurmeester Alberto Vergara, die voor onze Jonge honden en veteranendag helemaal vanuit het zuiden van Italië naar België gehaald werd, nam uitgebreid de tijd om de honden nauwgezet en met kennis van zaken te keuren en het was duidelijk dat hij daar net zoveel plezier in had als de deelnemers zelf.
De plaatsingen van de honden in elke klasse werden voorzien van commentaar met de microfoon, en elke deelnemer ontving een uitgebreid keurrapport met daarop de sterke en zwakkere punten van zijn hond.

 

 

 

‘s Middags vond eveneens de kind&hond show en de uitreiking van de trofee Hond van het jaar 2017 plaats, waarna er verdergegaan werd met de keuring van de teven, die deze keer met een aantal van 24 bijna dubbel zo veel aanwezig waren als de reuen. De dag werd afgesloten met de finale, en de winnaars van de 2de editie van de Jonge honden en veteranendag zijn geworden:

BESTE BABY: Aquina
BESTE PUPPY: Qoffee Descendant d’Ares
BESTE JEUGD/BESTE TEEF/BESTE VH RAS: Quobra dei Molossi d’Eburon
BESTE REU: Pandemonio
BESTE VETERAAN: La Vita Bella di Xaissa
BESTE FOKKERIJGROEP: Amico Speciale
BESTE KOPPEL KIND-HOND SHOW: Raeven & Jale

De complete resultaten vind u HIER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van de Belgian Cane Corso Club dankt allen voor hun aanwezigheid op de 2de Jonge honden en Veteranendag, en feliciteert de deelnemers met hun behaalde resultaten! Een bijzonder woord van dank gaat naar onze vrijwillgers voor hun inzet, en naar keurmeester sig. Alberto Vergara die elke hond, jong en oud, met veel enthousiame en kennis van zaken keurde.

Foto’s van de Jonge honden en veteranendag zijn te vinden op de facebook pagina van het evenement: https://www.facebook.com/events/1786790158283930/