De Cane Corso toegelaten tot het IGP programma in België


Sinds 16 september 2017 wordt de Cane Corso in België toegelaten tot het IGP (Internationale Gebrauchshunde Prüfung) programma!!!

Eén van de doelen van de Belgian Cane Corso Club was om deze toelating te bekomen voor ons ras, dat zonder twijfel de kwaliteiten heeft om een werkhond te zijn.
De Cane Corso werd eind 2015 door de F.C.I. geclassificeerd als ras onderworpen aan een internationale werkproef, het zijn echter de nationale kennelclubs die beslissen of ze een ras al dan niet toelaten tot het IGP programma.

In maart 2017 werd er door de B.C.C.C. een eerste contact gelegd met sectie 1c (rassen onderworpen aan een werkproef-Internationaal programma), en het is dankzij hun steun dat er op de vergadering van de Kynologische Raad (het hoogste orgaan in de Belgische Kynologie) die op 16 september 2017 plaatsvond, de beslissing genomen werd om de Cane Corso in België toe te laten tot het IGP programma.

 

Blij, trots, tevreden, enthousiast, hoopvol… er zijn niet voldoende woorden om mijn gevoel te beschrijven na het slagen in deze missie, een missie die mij, Katja, heel nauw aan het hart lag, en waarin mijn collega bestuursleden en ik sterk geloofden.

De Belgian Cane Corso Club zette de eerste stappen, en we hopen dat dit de mensen die met hun honden werken maar nooit de kans hadden om deel te nemen aan een programma zal motiveren om verder te gaan. Het is nu aan jullie!