De Club Show, 3 december 2018

 

De eerste editie van dit evenement georganiseerd door de Belgian Cane Corso Club, en dan nog wel midden in de drukste showperiode van het jaar. Een gewaagde keuze, wetende dat ons evenement vooraf ging door onder andere de World dog show en de Nederlandse Club Show, gevolgd zou worden door Brussels Dog Show en de Winner in Amsterdam én dat het bij de meeste families de dag was dat het Sinterklaasfeest gevierd werd.

Ondanks onze keuze voor een zeer bekend en hoog aangeschreven keurmeester, mevr. Montserrat Fernàndez (Rothorm Kennel) uit Spanje waren we voorbereid op een lager aantal inschrijvingen. En de inschrijvingen kwamen inderdaad traag op gang: een week voor het sluiten van de inschrijvingen raakte de teller met moeite boven de 30, maar de laatste dagen kwamen er zoveel inschrijvingen binnen dat we afsloten met 65, een aantal dat zelfs nog hoger lag dan dat van de Raduno!
De gekende Belgische gezelligheid, maar ongetwijfeld de keurmeester trokken heel wat mensen naar het Panishof in Borgloon. En het moet gezegd worden: eenieder die de moeite neemt om de keuring door mevr. Fernàndez een beetje te volgen ziet een keurmeester met professionaliteit, kennis en ervaring, en dat is helaas een zeldzaamheid geworden. Al is ze best in voor een grapje, ze is zo geconcentreerd dat het niet makkelijk is om tijdens het keuren een glimlach op haar gezicht te ontdekken.
Naar goede gewoonte was er voor elke deelnemer een aandenken voorzien, en voor elke hond die geplaatst werd in zijn klasse een mooie trofee. Daarnaast keerde elke deelnemer huiswaarts met een uitgebreid keurrapport.

Dankzij de inzet van het bestuur en de vele vrijwilligers die instonden voor de organisatie verliep de Club Show gecoördineerd en vlekkeloos, onder de vele deelnemers en bezoekers heerste een gemoedelijke sfeer. Tot onze spijt was dit het laatste evenement dat we organiseerden in het Panishof in Borgloon, onze reservaties voor 2018 werden in november geannuleerd wegens ‘geen honden meer toegestaan’.

 

Dank aan allen voor het tot stand brengen van een zeer geslaagde dag, see you next time!

De resultaten:

 

 

 

 

 

 

 

 

BOB (Best Of Breed): Infinity des Mas Star & BOS (Best of Opposite Sex): Maximiliano dei Molossi d’Eburon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Veteraan: La Vita Bella di Xaissa & Beste Jeugd: Pro Fortuna Prada dei Molossi d’Eburon

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Puppy: Amico Speciale Cadhia
Beste Baby: La Vita Bella di Nirvana

 

 

 

 

 

Best Breeding Group: La Vita Bella

 

 

 

 

 

De complete resultaten vindt u HIER terug

Het complete album met foto’s zijn te vinden op onze Facebook pagina