Jonge Honden en Veteranendag 2017

Op 5 maart vond de eerste tentoonstelling plaats georganiseerd door de Belgian Cane Corso Club. Het was voor het bestuur een voor de hand liggende keuze om te starten met een Jonge honden en veteranendag, omdat dit voor mensen het ideale evenement is om in een rustige sfeer kennis te maken met de wereld van het showen. We durfden als recent opgerichte club echter geen uitspraken te doen over het aantal te verwachten deelnemers… een Jonge honden en veteranendag houdt namelijk een beperking in van leeftijd, waardoor een groot aantal honden uitgesloten wordt van deelname. Maar jullie wisten ons op een aangename manier te verrassen, met een aantal van maar liefst 56 inschrijvingen!

Keurmeester Annette Wijnsouw uit Nederland keurde honden die geboren werden in België en Nederland, maar ook honden die geïmporteerd werden uit Italië, Spanje, Griekenland, Servië en Rusland. Elke hond werd beschreven in een keurrapport, dat de baasjes aan het eind van de dag mee naar huis mochten nemen.

Dat een Jonge honden en veteranendag in een meer ontspannen sfeer verloopt dan op een grote en officiële show wil niet zeggen dat dit evenement daarom minder belangrijk is, integendeel. Waar deze dag de baasjes de kans biedt op een weerzien met de fokker en de broertjes en zusjes van hun hond, ervaringen uit te wisselen en rustig kennis te maken met het showen, is deze dag voor de rasvereniging en fokkers van groot belang, omdat er op deze manier enig inzicht verkregen wordt in de fokkerij van ons ras.

 

 

Een bijzonder woord van dank en appreciatie gaat naar alle vrijwilligers voor hun enthousiasme en hulp met de organisatie… zowel op zaterdag als zondag werd er hard gewerkt en het is duidelijk dat er vele mensen zijn die de Belgian Cane Corso Club in hun hart dragen.

Dank aan alle deelnemers en bezoekers voor hun deelname en aanwezigheid, hun enthousiasme, goede humeur en sportiviteit.

 

 

 

 

 

Dank aan onze hoofdsponsor Freedog by Alldog, sponsors Special Friend ligbedden en Van der Veeke honden materialen voor het ter beschikking stellen van de extra prijzen, die naast de trofeeën geschonken door de Belgian Cane Corso Club ter beschikking gesteld werden. Het leek af en toe wel Kerstmis, zoveel prijzen mochten we weggeven 😉

 

 

 

 

 

Alsof de organisatie van de Jonge honden en veteranendag nog niet genoeg werk met zich meebracht werd er in januari en februari ook gebrainstormd over de clubkledij die we in de toekomst te koop zouden aanbieden. Het was een hele karwei om te beslissen over de modellen, aantallen en kleuren, maar we haalden de deadline en onze blijdschap was dan ook groot met jullie enthousiasme over en interesse in de beschikbare artikelen!

 

 

 

 


Het hoogtepunt van deze dag was toch wel de kind-hond show, waaraan maar liefst 7 kind-hond koppels deelnamen, die verkleed door de ring mochten defileren. 6 koppels daarvan werden vooraf aangemeld, dat er een zevende koppel aanwezig was had niemand van de organisatie in de gaten bij het starten van deze animatie. Het mocht de pret niet drukken, ondanks dat het ervoor zorgde dat de nummering van de trofeeën in de war stuurde. Kijkend naar de omgang van de kinderen met hun hond, kon men duidelijk zien dat deze een reflectie was van de omgang van de ouder((s) met de hond.

Mevrouw Wijnsouw, die ook deze ‘keuring’ voor haar rekening mocht nemen genoot zichtbaar van de kleurrijke en soms aandoenlijke koppels maar verwenste op het zelfde moment de organisatie dat ze de moeilijke taak had om deze mooie koppels op volgorde van samenhorigheid te plaatsen.

 

 

 

 

 

Klik HIER voor de volledige resultaten en foto’s van de winnaars