Wintertreffen 2016

 

2016 was een bewogen jaar, het spreekt voor zich dat er behoorlijk wat tijd gaat zitten in het oprichten van een vereniging, maar daar stopt het niet bij. De opmaak van het eerste ledenblad, het uitwerken van nieuwe ideeën, het plannen van 2017… Toch stonden we erop, hoe kort de tijd ook was, dat er in 2016 nog een activiteit zou plaatsvinden. We kozen voor een wandeling, maar daar mocht het natuurlijk niet bij blijven. Wij Belgen staan bekend als genieters, en daarom besloten we om aan de wandeling een barbecue te koppelen, en zo de kans te grijpen om voor het eerst met onze leden en sympathisanten aan tafel te zitten en samen een glaasje te drinken.

Op deze plannen, die in oktober werden bekendgemaakt, volgden meteen enthousiaste reacties. We hadden echter nooit durven hopen dat het zo’n succes zou worden! De Belgian Cane Corso Club begon pas op 20 augustus met het werven van leden, en nog geen 4 maanden later konden we rekenen om een opkomst van maar liefst 25 honden die met hun baasjes deelnamen aan de wandeling, en 38 deelnemers aan de barbecue!

 

Even voor 13.00u begonnen de eerste leden toe te komen, en om 13.30u ging de wandeling van start. Een parcours van 1.3km voor de puppy’s en jonge honden, en eentje van 6km voor de volwassen honden. Omstreeks 15.30u was de hele groep weer compleet, werden er groepsfoto’s gemaakt en dronk men samen een glaasje in afwachting van de barbecue. Het mag gezegd worden dat baasjes hun honden ten allen tijde onder controle hadden en dat de dag zonder incidenten verliep, chapeau!

Tegen 16.00u schoven de eerste mensen aan tafel, voor een barbecue om duimen en vingers bij af te likken. Vanwege de tijd van het jaar kozen we voor een ‘winterbarbecue’, geen slaatjes dus, maar warme groentjes en aardappel in de schil met kruidenboter.
Het voorziene einde van 18.00u werd ruim overschreden… het was 22.00u toen de deuren gesloten werden en de laatste deelnemers huiswaarts keerden, na een lange en intensieve dag voor iedereen die betrokken was bij de organisatie. Niet alleen bestuursleden, maar ook familie, vrienden en leden hebben zich ingezet om van deze dag een succes te maken, met het verhoopte resultaat!

 

Het bestuur wil dan ook alle aanwezigen bedanken voor hun deelname, enthousiasme en helpende handen. Het is dankzij jullie dat we kunnen terugkijken op een schitterende dag, de afsluiter van 2016! We kijken er nu al naar uit jullie terug te zien!

 

 

Meer foto’s van dit gezellig samenzijn vindt u op onze Facebook pagina!