Te behalen titels in België

 

Belgisch Kampioen – Uw hond moet 4 CAC’s behalen onder 2 verschillende keurmeesters. Een CAC haalt u als uw hond beste teef of reu wordt. Een reserve CAC haalt u als uw hond 2e wordt maar heeft in België geen waarde tenzij u een ras hebt dat onderworpen is aan een werkproef. Tussen het eerst- en laatst behaalde CAC dient minstens 1 jaar en 1 dag te zitten, met andere woorden uw hond is minimum 27 maanden oud wanneer hij Belgisch Kampioen kan worden aangezien hij pas op leeftijd van 15 maanden (vanaf de intermediaire klasse) in aanmerking kan komen voor het behalen van een CAC.

Belgian Winner – alleen te behalen op de Brussels Dog Show, beste teef en de beste reu worden gekozen en beiden krijgen, mits zij een uitmuntend hebben behaald, de titel Belgian Winner.

 

Per 2013 werden de volgende nieuwe titels ingevoerd:

Belgisch Jeugd Kampioen – Deze titel krijgt een hond als hij minstens 1x met een uitmuntend en 2x met een zeer goed de jeugdklasse heeft gewonnen onder 3 verschillende keurmeesters. De hond moet tussen de 9 en 18 maanden zijn om in de jeugdklasse te mogen deelnemen.

Belgisch Veteranenkampioen – Deze titel krijgt de hond nadat hij 4x een eerste plaats met een uitmuntend heeft behaald in de veteranenklasse onder minimaal 3 verschillende keurmeesters.