Het bestuur

 

katja
Katja Chtuka
Voorzitter


Gepassioneerd door de Cane Corso sedert 1999 heb ik altijd gestreefd naar het behoud van ons ras zoals voorgeschreven door de rasstandaard, zowel wat betreft uiterlijk als karakter.

Samen met het team van bestuursleden zal ik erover waken dat eenieder die geïnteresseerd is de Cane Corso correct voorgelicht wordt, dit via de informatie op deze website, het organiseren van seminars, rasgebonden evenementen en het verenigen van fokkers en (potentiële) eigenaren. Daarnaast zal ik de belangen van ons ras verdedigen, zowel op nationaal als internationaal vlak.

Simpelweg omdat de Cane Corso het verdient!

 

voorzitter@canecorsoclub.be

 

 


Steven Vinck
Secretaris

Honden maken al meer dan 20 jaar deel uit van mijn leven, 10 jaar lang speelde ik competitie ringsport met mijn Mechelse Herders en fungeerde ik tevens als pakwerker/aanvalsman voor de NVBK. 

In 2015 kwam de Cane Corso op mijn pad, als eigenaar ligt het ras me nauw aan het hart en word ik dagelijks geconfronteerd met hun veelzijdige aard, van de ideale gezinshond tot de temperamentvolle werker.
Gezien mijn passie voor en ervaring in de hondensport hecht ik veel belang aan het werken met de Cane Corso. Dit is dan ook een onderdeel waar ik me als lid van de Commissie Sport en Werk, naast de andere bestuurstaken, voor 100% wil inzetten.

 

secretaris@canecorsoclub.be

 

 


Jenna Van de Wiele
Penningmeester

Zo lang ik het me kan herinneren word ik omringd door honden, gaande van kleine tot grote rassen: de liefde voor honden werd me simpelweg met de paplepel ingegoten. De Cane Corso kwam in 2015 in mijn leven, en elke dag opnieuw word ik gecharmeerd door dit prachtige ras, dat helaas niet altijd in handen van de juiste eigenaren valt.

Als bestuurslid zal ik mijn steentje bijdragen aan het waken over het welzijn van het ras en het geven van de juiste voorlichting aan eenieder die er baat bij heeft.

 

 

 

 


Wouter Derwael
Algemeen Bestuurslid

Sinds de eerste kennismaking in 2013 vormt de Cane Corso een onmisbaar onderdeel van mijn gezin. Met het verstrijken van de jaren raakte ik zodanig ‘bezeten’ van het ras dat de Cane Corso ‘a way of life’ werd.

Als bestuurslid zal ik samen met mijn collega’s streven naar het verwezenlijken van de doelstellingen van de vereniging, waaronder het behoud van het typische uiterlijk en karakter van de Cane Corso. Een ras dat van oorsprong alles in zich heeft om zowel een geschikte werkhond als een betrouwbare gezinshond te zijn!

 

wouter@canecorsoclub.be

 

 

 

 

 

 

Informatie

Correspondentieadres en maatschappelijke zetelBelgian Cane Corso Club vzw, Gentsestraat 163, 9406 Outer

Telefoon:  +32 (0) 470 531525 (NL + FR) – +39 (0) 353 317 5580 (EN)

Algemeen e-mailadres: contact@canecorsoclub.be

Ondernemingsnummer: 0656.586.466