Het bestuur

 

 

katja
Voorzitter: Katja Chtuka


Gepassioneerd door de Cane Corso sedert vele jaren heb ik altijd gestreefd naar het behoud van ons ras zoals voorgeschreven door de rasstandaard, zowel wat betreft uiterlijk als karakter. Samen met het team van bestuursleden zal ik erover waken dat eenieder die geïnteresseerd is de Cane Corso correct voorgelicht wordt, dit via de informatie op deze website, het organiseren van seminars en rasgebonden evenementen en het verenigen van fokkers en (potentiële) eigenaren. Daarnaast zal ik de belangen van ons ras verdedigen, zowel op nationaal als internationaal vlak.
Simpelweg omdat de Cane Corso het verdient!

 

 

 

 


Secretaris en penningmeester: Marie Verdin


In 2000 viel ik als een blok voor de charmes van deze krachtige en elegante Molosser, wiens harmonie weerspiegeld wordt door het temperament van een trotse beschermer, trouw aan zijn familie, met een onmetelijk geduld in omgang met kinderen.

Vandaag zijn ze met vier: mijn kinderen die hebben leren lopen, zich vasthoudend aan de de vacht van de honden, die in slaap vallen tegen hun flanken… en ik… ik ben nog steeds gepassioneerd door dit geweldige ras.
Ik hoop van harte, en zal me er mede voor inzetten, dat de evolutie van dit ras dat me dierbaar is en waarvoor we allen verantwoordelijk zijn: eigenaren, fokkers, keurmeesters en rasverenigingen, gunstig zal zijn, in de lijn van vele
tientallen jaren van selectie in Italië.

 

penningmeester@canecorsoclub.be

 

 

 

 


Algemeen bestuurslid: Fred Lambert


De passie voor honden bestaat reeds sinds mijn kindertijd. In de loop der jaren speelden meerdere rassen
een rol in mijn leven, waaronder de de Mechelse herder waarmee ik actief was op wedstrijden en die tevens mijn metgezel was in mijn job in de beveiliging. Ik was en ben nog steeds onder de indruk van dit laatste ras, als zijnde een geweldige werkhond die uitblinkt in wedstrijden en de gehoorzaamheid, maar toen ik de Cane Corso leerde kennen was er vanaf het eerste moment
bewondering voor deze hond: kalm en imposant, met net zoveel kracht als zachtheid. Ik besloot mijn eigen kleine en familiale kennel te starten, om zo deze ‘Molosser met het grote hart’ op de juiste manier bekend te maken. Als bestuurslid van de BCCC zal ik mij inzetten om dit geweldige ras te promoten, met respect voor zijn origine en de rasstandaard.

 

Fred@canecorsoclub.be

 

 

 

john


Algemeen Bestuurslid
: John Hulboj


In 2014 kwam de Cane Corso op mijn pad, een kennismaking die mijn leven volkomen veranderde. De combinatie van kracht en elegantie, de expressie die met geen andere Molosser te vergelijken valt, deden me als een blok vallen voor dit ras.  De interesse groeide in korte tijd uit tot een passie… Cane Corso is ‘a way of life’ geworden.  Ons gezin telt inmiddels 2 Cane Corso’s, met wie ik diverse trainingen volg,  en elke keer opnieuw ben ik onder de indruk van hun snelle leervermogen en hun wil om te werken voor de baas. Mijn passie en enthousiasme voor dit ras reikt echter verder, als bestuurslid zal ik me dan ook met hart en ziel inzetten voor de Belgian Cane Corso Club!

 

John@canecorsoclub.be

 

 

 

 

 

 

Informatie

Correspondentieadres en maatschappelijke zetelBelgian Cane Corso Club vzw, Rue Mon Legrand 2, 4190 Ferrières

Telefoon:  +32 (0) 496 65 66 98 (FR) – +32 (0) 471 84 76 80 (NL)

Algemeen e-mailadres: contact@canecorsoclub.be

Ondernemingsnummer: 0656.586.466