Het bestuur

 

katja
Katja Chtuka
Voorzitter

Gepassioneerd door de Cane Corso sedert vele jaren heb ik altijd gestreefd naar het behoud van ons ras zoals voorgeschreven door de rasstandaard, zowel wat betreft uiterlijk als karakter.

Samen met het team van bestuursleden zal ik erover waken dat eenieder die geïnteresseerd is de Cane Corso correct voorgelicht wordt, dit via de informatie op deze website, het organiseren van seminars, rasgebonden evenementen en het verenigen van fokkers en (potentiële) eigenaren. Daarnaast zal ik de belangen van ons ras verdedigen, zowel op nationaal als internationaal vlak.

Simpelweg omdat de Cane Corso het verdient!

 

 


Jenna Van de Wiele
Secretaris

Zo lang ik het me kan herinneren word ik omringd door honden, gaande van kleine tot grote rassen: de liefde voor honden werd me simpelweg met de paplepel ingegoten. De Cane Corso kwam in 2015 in mijn leven, en elke dag opnieuw word ik gecharmeerd door dit prachtige ras, dat helaas niet altijd in handen van de juiste eigenaren valt.

Mijn administratieve ervaring, diplomatische en communicatieve aard, zin voor orde, precisie en navolging van regels zijn eigenschappen die ik graag ten dienste wil stellen als secretaris van de Belgian Cane Corso Club. Daarnaast zal ik mijn steentje bijdragen aan het waken over het welzijn van het ras en het geven van de juiste voorlichting aan eenieder die er baat bij heeft.

 

 

 


Marie Verdin
Penningmeester

In 2000 viel ik als een blok voor de charmes van deze krachtige en elegante Molosser, wiens harmonie weerspiegeld wordt door het temperament van een trotse beschermer, trouw aan zijn familie, met een onmetelijk geduld in omgang met kinderen.
Vandaag zijn ze met zes: mijn kinderen die hebben leren lopen, zich vasthoudend aan de de vacht van de honden, die in slaap vallen tegen hun flanken… en ik… ik ben nog steeds gepassioneerd door dit geweldige ras.

Ik hoop van harte, en zal me er mede voor inzetten, dat de evolutie van dit ras dat me dierbaar is en waarvoor we allen verantwoordelijk zijn: eigenaren, fokkers, keurmeesters en rasverenigingen, gunstig zal zijn, in de lijn van vele tientallen jaren van selectie in Italië.

 

penningmeester@canecorsoclub.be

 

 

 

 


Steven Vinck
Materiaalmeester

Honden maken al meer dan 20 jaar deel uit van mijn leven, 10 jaar lang speelde ik competitie ringsport met mijn Mechelse Herders en fungeerde ik tevens als pakwerker/aanvalsman voor de NVBK. 

In 2015 kwam de Cane Corso op mijn pad, als eigenaar ligt het ras me nauw aan het hart en word ik dagelijks geconfronteerd met hun veelzijdige aard, van de ideale gezinshond tot de temperamentvolle werker.
Gezien mijn passie voor en ervaring in de hondensport hecht ik veel belang aan het werken met de Cane Corso. Dit is dan ook een onderdeel waar ik me als lid van de Commissie Sport en Werk, naast de andere bestuurstaken, voor 100% wil inzetten.

 

materiaalmeester@canecorsoclub.be

 

 

 

 

Informatie

Correspondentieadres en maatschappelijke zetelBelgian Cane Corso Club vzw, Gentsestraat 163, 9406 Outer

Telefoon:  +32 (0) 470 531525 (NL + FR) – +39 (0) 353 317 5580 (EN)

Algemeen e-mailadres: contact@canecorsoclub.be

Ondernemingsnummer: 0656.586.466