De Belgian Cane Corso Club organiseert op zondag 28 april haar Club Show, die net als vorig jaar zal doorgaan in Domein ‘t Park in Landen. De keurmeester die we uitnodigden is Sig. Serafino Bueti uit Italië, ENCI-FCI keurmeester die de Cane Corso de afgelopen jaren meerdere keren keurde op raduno’s en rasspecials in eigen land.

Een dag als deze staat uiteraard in het teken van de keuring, dat neemt niet weg dat het voor geïnteresseerden een uitgelezen kans is om kennis te maken met het ras, hun fokkers en hun baasjes.
De evenementen van de Belgian Cane Corso Club worden gekenmerkt door een joviale en gemoedelijke sfeer, en dat zal op 28 april niet anders zijn.

 

 

Wie kan er deelnemen?

– Cane Corso’s vanaf 3 maanden (rekening houdend met de regels mbt. rabiës vaccinatie) die in het bezit zijn van een FCI erkende stamboom kunnen deelnemen in de reguliere klassen. –
– Cane Corso’s die NIET in het bezit zijn van een stamboom, en Cane Corso’s met 1 of meerdere schoonheidsfoutjes die voor de rassstandaard uitsluitend zijn, mogen deelnemen in de ‘Special klasse’.
Bent u het baasje van een Cane Corso van 8 jaar of ouder, dan kan u deze inschrijven tegen een extra laag tarief. Ook de honden van deze leeftijd zonder enige ervaring hebben zijn van harte welkom, niets is zo mooi dan een veteraan (nog) een keer te zien schitteren in de ring! U hoeft geen lid te zijn van de Belgian Cane Corso Club om deel te nemen aan de Club Show, als lid geniet u uiteraard wel van een verlaagd inschrijftarief.

Elke ingeschreven hond ontvangt een keurrapport en een aandenken. Trofeeën zijn er voor alle geplaatste honden in hun klasse.

Inschrijven kan via deze link: www.formdesk.com/belgiancanecorsoclub/CS2019

 

 

Wat wordt er van de deelnemers verwacht?

Tijdens de keuring zal het uiterlijk en de beweging van uw Cane Corso beoordeeld worden. Het is dus zeker niet verkeerd om in de weken voorafgaand aan het evenement een beetje te oefenen op de volgende puntjes:
– blijven staan
– tonen van het gebit
– laten betasten (bij de reutjes eveneens de teelballen)
– op en neer lopen in rechte lijn, in een rustig tempo, de hond al dravend aan uw linkerzijde
– het lopen van een rondje, in een rustig tempo, de hond al dravend aan uw linkerzijde

 

 

Leeftijdscategoriëen

Baby klasse (3 – 6 maanden)*
Puppy klasse (6 – 9 maanden)
Jeugd klasse (9 – 15 maanden)
Intermediaire klasse (15 – 24 maanden)
Open klasse (+24 maanden)
Gebruikshondenklasse (IPO certificaat in bijlage verzenden)

Kampioens klasse (FCI certificaat in bijlage verzenden)
Veteranen klasse (+8 jaar)
Special klasse (Cane Corso’s zonder stamboom, Cane Corso’s met uitsluitende fouten zoals gecastreerd/cryptorchide, foutkleur, … vanaf 3 maanden*)
Fokkerijgroep: min. 3 en max. 5 honden, die niet op naam van de fokker hoeven te staan maar wel allen door hem/haar gefokt werden. De honden deel uitmaken van een fokkerijgroep dienen ingeschreven te zijn voor de individuele keuring.

*Opgelet: buitenlandse deelnemers dienen er rekening mee te houden dat hun puppy gevaccineerd moet zijn tegen rabiës. Deze vaccinatie kan ten vroegste op leeftijd van 12 weken gegeven worden, waarna een termijn van 3 weken in acht genomen moet worden alvorens hij of zij zich buiten de landsgrenzen mag begeven. Dat betekent dus dat een puppy die niet in België geboren werd, ten vroegste met 15 weken mag deelnemen. Een regel die wij als organisatie betreuren maar hoe dan ook dienen na te leven.

 

 

Tarieven

Baby klasse: 15€ leden / 25€ niet-leden
Puppy klasse: 20€ leden / 30€ niet-leden
Jeugd, intermediaire, Open, Gebruikshonden en Kampioen klasse: 35€ leden / 45€ niet-leden
Veteraan klasse: 5€ leden/ 15€ niet-leden
Special klasse: 25€ leden / 35€ niet-leden
Fokkerij groepen: 15€ leden / 20€ niet-leden (per groep)

! 10€ extra korting bij inschrijving van 3 honden van dezelfde eigenaar (geldig voor de klassen jeugd, intermediair, open, gebruikshonden en kampioen)
 

 

Waar en wanneer?

Domein ‘t Park
Hannuitsesteenweg 80
3400 Landen

Zondag 28 april

Zaal open om 08.00
Aanvang keuringen: 10.00
Einde voorzien omstreeks 16.00

 

 

Inschrijven

U kan zich inschrijven vanaf 28 februari tot en met 14 april via onderstaande link:
www.formdesk.com/belgiancanecorsoclub/CS2019

Na inschrijving ontvang u een e-mail met daarin de nodige informatie om het bedrag van inschrijving te voldoen, wij verzoeken u vriendelijk om de betaling gelijktijdig met uw inschrijving uit te voeren.
Twijfelt u over het bedrag dat u precies dient te betalen, stuur gerust een mailtje naar het evenementensecretariaat: peggy@canecorsoclub.be

Gelieve er rekening mee te houden dat betalen op de dag zelf een meerkost van 5€ per inschrijving met zich meebrengt.

In de laatste week van april zal u een bevestigingsmail ontvangen waarvan u een print dient mee te brengen op 28 april.

 

We hopen u talrijk te mogen verwelkomen!