Neem zeker ook een kijkje op de volgende pagina’s:

De resultaten
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag
Deelnemerscataloog
Het programma

 


Belgian Cane Corso days,
7 en 8 juli 2018

 

Na maanden van voorbereidingen vonden op 7 en 8 juli de Belgian Cane Corso days plaats op het terrein Kempengalm in Genk. De place to be voor hét Cane Corso feest van het jaar, deze keer in tropische temperaturen!

Voor de organisatie ging het weekend reeds op vrijdagnamiddag van start, met de opbouw en het aankleden van het terrein, hetgeen dankzij de vele helpende handen vlot verliep.

 

 


Het zaterdagprogramma kende een groot succes, met meer dan 40 inschrijvingen voor het seminar over de Cane Corso (gegeven door Denis Ali) in de ochtend. Onze complimenten voor dit verhelderende seminar in klare taal, waarin onder andere de gewenste en ongewenste kenmerken van de Cane Corso besproken werden, en de verschillen/overeenkomsten/invloeden van 3 andere Molosser rassen behandeld werden.

Voor het onderdeel ‘werken met de Cane Corso’ dat ‘s namiddags plaatsvond (gegeven door Milan Ognjenovic) werden 25 honden ingeschreven, van wie -eerst gezamenlijk, later individueel- de capaciteit om te werken (meer bepaald het onderdeel ‘verdediging’) getest werd. Respect voor Milan Ognjenovic, die hier het beste van zichzelf gaf door de honden uitvoerig te testen en de eigenaren van advies te dienen.

 

‘s Avonds kon er aangeschoven worden aan het barbecue buffet, dit jaar met DJ. Meer dan 50 mensen namen deel aan dit eetfestijn dat een aangename afsluiter was van een geslaagde eerste dag van de Belgian Cane Corso days 2018.

 

 

 

De Raduno op zondag werd gekeurd door Denis Ali, Cane Corso fokker in Roemenië, voor wie deze keuring zijn debuut als FCI keurmeester betekende.
De inschrijving sloot 2 weken eerder, met 94 ingeschreven honden, waarvan er op zondag 9 afwezig bleken te zijn. De ring waarin de keuring van de honden plaatsvond bevond zich op de meest schaduwrijke plek van het terrein.

Een groot aantal bezoekers zakte op zondag af naar Genk, om de keuring bij te wonen, kennis te maken met de honden, hun fokkers of eigenaren en om de typisch Belgische gezelligheid te ervaren. Door de mensen van de catering van zaal Kempengalm werden er Belgische frietjes voorzien, waaraan weinig aanwezigen konden weerstaan!

De tombola die mogelijk gemaakt werd door het team van vrijwilligers en de standhouders, kende een groot succes en was ondanks de ruim gevulde prijzentafel in korte tijd uitverkocht. Onder de prijzen bevonden zich onder andere waardebonnen voor de club show in december, halsbanden, leibanden en snackpakketten voor de honden.

 

Omstreeks 17.00 zaten de individuele keuringen erop, en in de finale die daarop volgde werden de trofeeën voor beste presentatie, beste beweging, beste constructie, beste hoofd, beste baby, beste puppy, beste jeugd, beste special, beste veteraan, beste reu, beste teef en als laatste beste van het ras uitgereikt. De winnaars keerden naar gewoonte huiswaarts met mooie trofeeën en aandenkens, het merendeel van hen met herinneringen aan een zeer geslaagd Cane Corso weekend.

 

 

Als bestuur wensen we onze excuses aan te bieden aan de deelnemers van de special klasse, wiens honden deze keer met minder aandacht gekeurd werden. De special klasse is een vaste waarde op de shows van de Belgian Cane Corso Club en wordt ingericht met toestemming van de Belgische kennelclub de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Zij biedt eigenaren van honden met uitsluitingsfouten volgens de rasstandaard en honden zonder stamboom de gelegenheid om hun hond toch te laten deelnemen, zonder in aanmerking te komen voor de finale, doch met dezelfde aandacht en respect als de honden in de reguliere klassen. Het keuren van de special klasse vormde in het verleden nooit eerder een probleem voor de keurmeesters die die door het bestuur uitgenodigd werden, en we zullen erover waken dat zij op toekomstige evenementen opnieuw gekeurd worden met de aandacht die ze verdienen.  

 

 

We kijken terug op een zeer succesvolle Belgian Cane Corso days 2018. Ook deze keer slaagde het organiserende team erin een groot Cane Corso feest op poten te zetten, dat bezocht werd door mensen uit diverse landen. We zijn dan ook trots dat we er als jonge rasvereniging opnieuw in slaagden een groot aantal mensen en Cane Corso’s te verzamelen in ons ‘kleine België’!

 

Een klein land met een grootse organisatie: we zijn uitermate tevreden over de samenwerking tussen bestuur en vrijwilligers. Niet alleen tijdens, maar ook naar aanloop van het evenement konden we rekenen op goed draaiend team wat betreft het plannen en uitvoeren van Belgian Cane Corso days 2018.

Onze dank voor het tot stand brengen van dit evenement gaat naar keurmeester Denis Ali, trainer Milan Ognjenovic, onze sponsors, de mensen van zaal Kempengalm en uiteraard de talkrijke deelnemers en bezoekers, maar vooral naar de mensen van de organisatie binnen en buiten de ring die hard aan het werk waren om dit weekend te doen slagen!

 

 

Dank aan allen, we kijken er naar uit jullie in de toekomst opnieuw te ontmoeten!