De Belgian Cane Corso Club organiseert op zondag 2 december haar laatste evenement van 2018, de Club Show, die deze keer zal doorgaan in Domein ‘t Park in Landen. De keurmeester die we uitnodigden is sig. Pietro Paolo Condò uit Italië, ENCI-FCI keurmeester die de Cane Corso de afgelopen jaren regelmatig keurde op rasspecials en raduno’s in eigen land.

Op een dag als deze staat de keuring van de honden uiteraard centraal, daarnaast is het voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Cane Corso een mooie gelegenheid om kennis te maken met de honden, hun fokkers en eigenaren, voor anderen is het misschien een weerzien met oude bekenden en een kans om nieuwe contacten te leggen.

 

Wie kan er deelnemen?

– Cane Corso’s vanaf 3 maanden (rekening houdend met de regels mbt. rabiës vaccinatie) die in het bezit zijn van een FCI erkende stamboom kunnen deelnemen in de reguliere klassen. 
– Cane Corso’s die NIET in het bezit zijn van een stamboom, en Cane Corso’s met 1 of meerdere schoonheidsfoutjes die voor de rassstandaard uitsluitend zijn, mogen deelnemen in de ‘Special klasse’.

Bent u het baasje van een Cane Corso van 8 jaar of ouder, dan kan u deze inschrijven tegen een extra laag tarief. Ook de honden van deze leeftijd zonder enige ervaring hebben zijn van harte welkom, niets is zo mooi dan een veteraan (nog) een keer te zien schitteren in de ring! U hoeft geen lid te zijn van de Belgian Cane Corso Club om deel te nemen aan de Club Show, als lid geniet u uiteraard wel van een verlaagd inschrijftarief.

Elke ingeschreven hond ontvangt een keurrapport en een aandenken. Trofeeën zijn er voor alle geplaatste honden in hun klasse.

Inschrijven kan via deze link: www.formdesk.com/belgiancanecorsoclub/CS2018

 

Wat wordt er van u als deelnemer verwacht?

Tijdens de keuring zal het uiterlijk, de beweging, maar ook het gedrag van uw Cane Corso beoordeeld worden. Het is dus zeker niet verkeerd om in de weken voorafgaand aan het evenement een beetje te oefenen op de volgende puntjes:
– blijven staan
– tonen van het gebit
– laten betasten (bij de reutjes eveneens de teelballen)
– op en neer lopen in rechte lijn, in een rustig tempo, de hond al dravend aan uw linkerzijde
– het lopen van een rondje, in een rustig tempo, de hond al dravend aan uw linkerzijde

 

 

Leeftijdscategoriëen

Baby klasse (3 – 6 maanden)
Puppy klasse (6 – 9 maanden)
Jeugd klasse (9 – 15 maanden)
Intermediaire klasse (15 – 24 maanden)
Open klasse (+24 maanden)
Kampioens klasse (FCI certificaat in bijlage verzenden)
Veteranen klasse (+8 jaar)
Special klasse (Cane Corso’s zonder stamboom, Cane Corso’s met uitsluitende fouten zoals gecastreerd/cryptorchide, foutkleur, … vanaf 3 maanden)
Fokkerijgroep: min. 3 en max. 5 honden, die niet op naam van de fokker hoeven te staan maar wel allen door hem/haar gefokt werden. De honden deel uitmaken van een fokkerijgroep dienen ingeschreven te zijn voor de individuele keuring.
Nakomelingenklasse: Moeder OF vader met min. 3 en max. 5 nakomelingen die niet noodzakelijk nestgenoten hoeven te zijn en die niet op naam van de fokker hoeven te staan. De honden deel uitmaken van een fokkerijgroep dienen ingeschreven te zijn voor de individuele keuring.

*Opgelet: Rabiës vaccinatie verplicht voor ALLE aanwezige honden. Deze vaccinatie kan ten vroegste op leeftijd van 12 weken gegeven worden, waarna een termijn van 3 weken in acht genomen moet worden alvorens een puppy zich buiten de landsgrenzen mag begeven, belangrijk om te weten voor de buitenlandse exposanten.

 

 

Tarieven

Baby klasse: 15€ leden / 25€ niet-leden
Puppy klasse: 20€ leden / 30€ niet-leden
Jeugd, intermediaire, Open en Kampioens klasse: 35€ leden / 45€ niet-leden
Veteraan klasse: 5€ leden/ 15€ niet-leden
Special klasse: 25€ leden / 35€ niet-leden

Fokkerij groepen: 15€ leden / 20€ niet-leden (per groep)
Nakomelingen klasse: 15€ leden / 20€ niet-leden (per groep)

! 10€ korting bij inschrijving van 3 honden in de klassen Jeugd, Intermediaire, Open en Kampioen.

 

Waar en wanneer?

Domein ‘t Park
Hannuitsesteenweg 80
3400 Landen

Zaal open om 08.00
Aanvang keuringen: 10.00
Einde voorzien omstreeks 16.30

 

 

Inschrijven

U kan zich vanaf 19 september tot en met 18 november inschrijven via onderstaande link:
www.formdesk.com/belgiancanecorsoclub/CS2018

Na inschrijving ontvang u een e-mail met daarin de nodige informatie om het bedrag van inschrijving te voldoen, wij verzoeken u vriendelijk om de betaling gelijktijdig met uw inschrijving uit te voeren.
Twijfelt u over het bedrag dat u precies dient te betalen, stuur gerust een mailtje naar het evenementensecretariaat: peggy@canecorsoclub.be

Inschrijven brengt een betaalverplichting met zich mee, ook al kan u niet aanwezig zijn. Terugbetalingen kunnen enkel uitgevoerd worden ingeval van annulatie VOOR de sluitingsdatum. Door in te schrijven verklaart u kennis genomen te hebben van het tentoonstellingreglement en dit te aanvaarden.


Gelieve er rekening mee te houden dat betalen op de dag zelf een meerkost van 5€ per inschrijving met zich meebrengt.

Eind november zal u een bevestigingsmail ontvangen waarvan u een geprint examplaar dient mee te brengen op 2 december.