Winterwandeling 2018

Op zondag 14 januari mochten we tal van Cane Corso baasjes met hun viervoeters verwelkomen in zaal Kempengalm in Genk. Beter weer hadden we niet kunnen wensen voor onze winterwandeling, onder een strakblauwe hemel en een stralende winterzon begaven de deelnemers zich naar de mijnterril van Waterschei, waar ze de keuze hadden tussen een wandeling van 7 kilometer en een wandeling van 2 kilometer.

 

‘De terrils in Genk zijn echte bakens in het landschap. Weet jij hoe ze ontstonden? Deze ‘bergen’ bestaan volledig uit opeengestapelde afvalstenen die uit de verschillende lagen van de steenkooladers werden opgehaald. Zie je een terril, dan was er dus ooit een mijn in de buurt! Deze ‘afvalbergen’ creëerden onverwacht een eigen microklimaat, waardoor je er vandaag de dag een rijke waaier unieke fauna en flora kan bewonderen. In 1999 werd de terril geklasseerd als beschermd landschap. Je kan helemaal tot op de top klimmen. Vergeet niet om stevige schoenen aan te trekken!’

 

 

 

De kleine wandeling werd begeleid door Hilde, de grote wandeling door Pino, die de deelnemers onderweg trakteerde op een zeer welkome jägermeister of een likeurtje, kwestie van een beetje warm te blijven want hoe stralend de zon ook was… de gevoelstemperatuur kwam niet boven de 3°C.

Na de wandeling werden de deelnemers getrakteerd op een glaasje en een arrosticino, de meeste mensen bleven ondanks de temperatuur buiten, het enige dat ontbrak om de dag perfect te maken waren een paar vuurkorven… maar dat weten we dan weer voor een toekomstig winterevenement!

 

Het bestuur van de Belgian Cane Corso Club dankt alle deelnemers en vrijwilligers voor deze geslaagde dag!

Tot ziens!

(Met dank aan A. Senster, A. Vandecan en G. Jans voor de foto’s)