Hals, lichaam, staart en ledematen

 

HALS
Stevig, gespierd, even lang als het hoofd.

 

LICHAAM
Het lichaam is in verhouding iets langer dan de schofthoogte. Stevig gebouwd maar niet gedrongen De schoft is uitgesproken en is hoger dan de croupe, de rug is recht, stevig en zeer gespierd. De lendenen zijn kort en stevig, de croupe is lang, breed en enigszins schuin aflopend. De borst is goed ontwikkeld in drie dimensies en loopt tot aan de elleboog.

 

STAART
Ongecoupeerd, hoog ingeplant, breed bij de inplant. In actie wordt de staart geheven, maar nooit verticaal of gekruld gedragen.

 

LEDEMATEN
Voorhand:
De schouder is lang, schuin en zeer gespierd. De opperarm is sterk, de onderarm recht en zeer stevig. Het polsgewricht is elastisch, de middenhand is elastisch en licht gebogen. Kattenvoet.

Achterhand: Het dijbeen is lang, breed en achterwaarts gewelfd. Het been is droog en niet vlezig, de knie is stevig en matig gehoekt. Het spronggewricht is matig gehoekt, de middenvoet is breed en droog. De voeten zijn iets minder compact dan de voorvoeten.

 

 

 

 

De verhoudingen

De Cane Corso is rechthoekig gebouwd en is in verhouding iets langer dan dat hij hoog is (de lengte overschrijdt de schofthoogte met 11%). De lengte van het hoofd bereikt 36% van de schofthoogte.
Deze verhoudingen betreffen de belangrijkste verhoudingen van de Cane Corso, wat niet betekent dat er minder aandacht dient geschonken te worden aan de overige verhoudingen.

 

 

CD= Schofthoogte
AB= 36% CD
CE= 11% CD + CD
FG= ½ CD
LM= 31-32% CD
NO= 26% CD
HI= AB
AP= 34% AB

 

Dit wil zeggen dat:
De lengte van het hoofd bedraagt 36% van de schofthoogte
De lengte van het lichaam bedraagt 111% van de schofthoogte
De hoogte van de thorax bedraagt de helft van de schofthoogte
De lengte van de voorarm bedraagt 31-32% van de schofthoogte
De lengte van de hak bedraagt 26% van de schofthoogte
De lengte van de hals is gelijk aan de lengte van het hoofd
De lengte van de voorsnuit bedraagt 34% van de lengte van het hoofd