Veel gebruikte afkortingen

 

 

CAC: Certificat d”Apitude au Championnat. CAC is de kampioenschapsprijs die door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus beschikbaar gesteld wordt op kampioenschapstentoonstellingen en kampioensclubmatches beschikbaar gesteld word aan de beste reu en beste teef van elk ras, mits deze honden een ‘U’ behaalden. De titel kampioen wordt gegeven aan de hond, die vier van deze kampioens prijzen heeft behaald onder minstens twee verschillende keurmeesters op minstens drie verschillende shows.

CACIB: Certificat d’Apitude au Championate International de Beaute. CACIB is het certificaat van de F.C.I, dat beschikbaar wordt gesteld op internationale tentoonstellingen, zowel aan de beste reu als aan de beste teef, mits deze een ‘U’ behaalden en ingeschreven waren in de intermediaire klasse, open klasse of kampioensklasse (15 maanden of ouder). De titel Internationaal Schoonheidskampioen wordt verkregen, indien de hond in minstens drie verschillende landen, waaronder het land van vestiging, onder minstens drie verschillende keurmeesters, vier certificaten heeft behaald. RCAC: Reserve Certificat d”Apitude au Championnat. RCAC is de reserve kampioenschapsprijs die door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus beschikbaar gesteld wordt op kampioenschapstentoonstellingen en kampioensclubmatches beschikbaar gesteld word aan de reserve beste reu en reserve beste teef van elk ras, mits deze honden een ‘U’ behaalden.

RCACIB: Reserve Certificat d’Apitude au Championate International de Beaute. RCACIB is het certificaat van de F.C.I, dat beschikbaar wordt gesteld op internationale tentoonstellingen, zowel aan de reserve beste reu als aan de reserve beste teef, mits deze een ‘U’ behaalden en ingeschreven waren in de intermediaire klasse, open klasse of kampioensklasse (15 maanden of ouder). BOB: Best of breed Beste hond van een ras op show BOS: Best opposite sex Beste reu of teef zonder beste van het ras geworden te zijn op een show BOG: Best of group Beste hond van een rasgroep op show BIS: Best in show Beste hond van een show